دانلود فایل ها در رابطه با بررسی ارتباط بین انعطاف پذیری ... |
۱-۴-۲ اهداف فرعی پژوهش
۱- تعیین ارتباط بین رشد شرکت با اقلام تعهدی اختیاری شرکتها.
۲- تعیین ارتباط بین انعطاف پذیری مالی با اقلام تعهدی اختیاری شرکتها.
۱-۵ فرضیه های پژوهش
این پژوهش دارای دو فرضیه اصلی به صورت زیر میباشد:
۱- بین رشد شرکت و اقلام تعهدی اختیاری شرکتها رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد.
۲- بین انعطاف پذیری مالی و اقلام تعهدی اختیاری شرکتها رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد.
۱-۶ تعاریف متغیرهای پژوهش
در این تحقیق متغیرهای مستقل رشد شرکت و انعطافپذیری مالی میباشد. هم چنینمتغیر وابسته این پژوهش اقلام تعهدی اختیاری میباشد.
۱-۶-۱ تعاریف مفهومی
۱-۶-۱-۱ رشد شرکت
مدیران معتقدند که رشد شرکت افزایش اندازه و فعالیتهای شرکت در درازمدتاست. رشدنشان دهندهگسترشفعالیتهای شرکت از نظر فروش، سود و داراییها میباشد. دو نوع از رشد در مدیریت مالی شناسایی شده است، یکی رشد داخلی و دیگری رشد خارجی میباشد. رشد و توسعه به صورت داخلی و خارجی به طور مستقیم تحت تأثیر سیاستهای مالی اقتباس شده توسط مدیریت میباشد. از این رو رشد شرکت، تعیین کننده میزان پرداخت بدهی توسط شرکت است. سه روش برای اندازه گیری رشد شرکتهاوجودداردکهاین سه روش شامل: ۱- افزایش فروش ۲- افزایش سود ۳- افزایش داراییها میباشد (ژاو بی و ویجواردن ، ۲۰۱۲).
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۱-۶-۱-۲ انعطاف پذیری مالی
انعطافپذیری مالی به عنوان درجهای از ظرفیت یک شرکت است که می تواند منابع مالی خود را در جهت فعالیتهای واکنشی تجهیز کند تا ارزش شرکت را به حدکثر برساند(سوکو بیون ،۲۰۰۷).
تمام استفادههای انعطافپذیری در ادبیات مالی وابسته به جنبه های ماهیت واکنشی و محافظتی آن می باشد.
انعطافپذیری مالی عبارت است از توانایی یک شرکت برای دستیابی و تجدید ساختار کردن تأمین مالی خود با تأمین مالی کمهزینهتر ( گامبا و تریانتز ، ۲۰۰۵).
انعطافپذیری مالی عبارت از توانایی اقدام اصلاحی برای برطرف کردن مازاد پرداختنی وجوه نقد بر دریافتهای نقدی پیش بینی شده با حدقل تأثیر بر درآمد فعلی و آینده یا ارزش بازار سهام است(هیث ، ۱۹۸۷).
انجمن حسابرسان خبره امریکا[۸] دیدگاه هیث در مورد انعطافپذیری مالی را اینگونه میپذیرد: انعطافپذیری مالی توانایی برای انجام اقداماتی است که مازاد نیاز و پرداختهای نقدی بر منابع پیش بینی شده را حذف می کند.
در مفاهیم نظری استانداردهای حسابرسی ایران، انعطافپذیری مالی عبارت است از توانایی واحد تجاری مبنی بر اقدام مؤثر جهت تعیین میزان و جریانهای نقدی آن میباشد، به گونه ای که واحد تجاری بتواند در قبال رویدادها و فرصتهای غیر منتظره واکنش نشان دهد. (سازمان حسابرسی، ۱۳۸۶).
۱-۶-۱-۳ اقلام تعهدی اختیاری
سود حسابداری، بر اساس مبنای تعهدی شناسایی می شود. به طور معمول، استفاده از مبنای تعهدی موجب متفاوت شدن میزان سود عملیاتی گزارش شده با خالص جریانهای نقدی حاصل از عملیات و گزارش یک سری اقلام تعهدی در صورتهای مالی می شود. قسمتی از سود حسابداری، نقدی است. یعنی وجه نقد حاصل از عملیات شرکت در داخل این سود قرار دارد که قسمتی از آن را اقلام تعهدی (تفاوت بین سود و جریان نقدی) تشکیل میدهد. بخش تعهدی سود، به مراتب از بخش نقدی آن دارای اهمیت بیشتری در ارزیابی عملکرد شرکت است (مصطفی زاده ، ۱۳۸۷).
اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری:
اقلام تعهدی، به دو دسته تقسیم میشوند؛ آن دسته از اقلام تعهدی را که در مدل تجاری شرکتها و محیط عملیاتی آنها بوجود می آید و مدیریت واحد تجاری در پیدایش آنها دخالتی نداشته است و در حین انجام فعالیتهای تجاری ایجاد شده باشند را اقلام تعهدی غیر اختیاری مینامند. دستهی دیگر از اقلام تعهدی که به خاطر روش های حسابداری، تخصیصهای اختیاری، تصمیمهای مدیریتی و قضاوتها و برآوردها بوجود میآیند، اقلام تعهدی اختیاری نامیده میشوند (مصطفی زاده ، ۱۳۸۷).
اجزای اختیاری اقلام تعهدی :عبارت از اقلام تعهدی است که مدیریت می تواند کنترلهایی روی آنها اعمال کند.
اجزای غیر اختیاری اقلام تعهدی : عبارت از اقلام تعهدی است که مدیریت نمی تواند کنترلهایی روی آنها اعمال نماید.
اقلام تعهدی غیر اختیاری بواسطه مقررات، سازمانها و دیگر عوامل خارجی محدود هستند، اقلام تعهدی اختیاری، قابل اعمال نظر توسط مدیریت هستند. بنابراین جزء اختیاری اقلام تعهدی به عنوان شاخصی در جهت کشف مدیریت سود در واحدهای تجاری، در مطالعات حسابداری بکار گرفته شده است.
۱-۶-۲ تعاریف عملیاتی متغیرها
رشد شرکت: یکی از معیارهای قابل سنجش فعالیت واحد تجاری در مقایسه با دوره های قبل است. به طور کلی درجه موفقیت یا عدم موفقیت شرکت را در طی یک دوره زمانی مشخص اندازه گیری می کند ومیزان تغییر آن به نسبت فروش به رشد وزنی دارایی های ثابت موزون بستگی دارد که از طریق الگوی زیر محاسبه می شود (الدومیتی، ۲۰۱۳):
Firm growth = Ln() ×
که در آن ، FA(t) دارایی های ثابت در پایان سال جاری ، FA(t-1) دارایی های ثابت در پایان سال قبل ، sales(t) جمع فروش سال جاری و Max sales حدکثر فروش شرکت در طی مدت مورد بررسی است.
انعطاف پذیری مالی: برای مشخص شدن شرکتهای دارای انعطافپذیری مالی، شرکتهایی که در سه س
ال متوالی دارای نسبت اهرمی کمتر از میانه جامعه آماری میباشد، به عنوان شرکتهای دارای انعطافپذیری مالی طبقه بندی شده است (مارچیکا و مورا ، ۲۰۱۰)
اهرم مالی نیز میزان استفاده از بدهیها برای تأمین مالی دارایی های یک شرکت است و به صورت زیر محاسبه می شود:
= اهرم مالی
اقلام تعهدی اختیاری: شرکتهای نمونه به ۷ صنعت خودرو و ساخت قطعات، ساخت محصولات فلزی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر، مواد و محصولات دارویی و سایرتقسیم بندی میشونداز مدل تعدیل شده جونز ( دچاو و دیگران[۹]) به منظور به دست آوردن اقلام تعهدی اختیاری که معیار اندازهگیری میزان مدیریت سود میباشد، استفاده می شود. لازم به ذکر است، صنایع قند و شکر، محصولات کانی غیرفلزی، لاستیک و پلاستیک، ماشین آلات دستگاه های برقی، محصولات کاغذی و منسوجات به دلیل کم بودن تعداد نمونه ها در یک گروه و با عنوان سایر طبقه بندی شده اند.
پس از گروه بندی نمونه ها و تفکیک آن ها به صنعت، ابتدا ، مجموع اقلام تعهدی را از روش زیر و با توجه به اطلاعات موجود محاسبه میکنیم(ودیعی و عظیمی فر ،۱۳۹۱):
که:
TA : جمعکلاقلامتعهدی
: NIمعرفسودخالصقبلازاقلامغیرمترقبه،
OCF : وجهنقدحاصلازعملیات،
پس از به دست آوردن کل اقلام تعهدی برای هر شرکت در سالهای مورد آزمون ، ارتباط مجموع اقلام تعهدی با متغیرهای فروش و اموال، ماشین آلات و تجهیزات و حساب های دریافتنی، به وسیله برازش معادله رگرسیون زیر برای هر سال – شرکت برای هر دسته از صنایع برآورد شده است :
که :
:TAمعرفمجموعاقلامتعهدی،
: A مجموعداراییها،
: REV مجموعدرآمد (فروش)
: REC حسابهایدریافتنی،و
: PPE معرفاموال،ماشینآلاتوتجهیزاتاست.
پس از برآورد ضرایب مربوط به هر صنعت، با بهره گرفتن از روابط زیر ابتدا اقلام تعهدی غیراختیاری و سپس اقلام تعهدی اختیاری را که معیار اندازه گیری مدیریت سود می باشد، محاسبه می شود:
در مرحله آخر اقلام تعهدی اختیاری (DA) به شرح زیر محاسبه شده است:
۱-۷قلمرو پژوهش
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 11:36:00 ب.ظ ]
|