استخراج مدل کسب و کار برای باشگاه های ورزشی بانوان ... |
استخراج حوزهی محصول مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی
استخراج حوزهی مالی مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی
استخراج حوزهی زیر ساختار مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی
استخراج حوزهی مشتری مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی
فرضیه های تحقیق
سوال اصلی
چگونه می توان مدل کسب و کار برای باشگاههای ورزشی بانوان را استخراج کرد؟
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
سوالات فرعی
حوزهی محصول مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی شامل چه مواردی میباشد؟
حوزهی مالی مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی شامل چه مواردی میباشد؟
حوزهی زیر ساختار مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی شامل چه مواردی میباشد؟
حوزهی مشتری مدل کسب و کار باشگاههای ورزشی شامل چه مواردی میباشد؟
تعریف عملیاتی واژگان کلیدی
مدل کسب و کار
یک مدل کسب و کار مجموعه ایست که نشان میدهد یک شرکت چه فعالیتهایی را به چه صورت و در چه زمانی انجام دهد تا با بهره گرفتن از منابع خود بتواند ارزش مازاد مشتری خلق کرده و موقعیت مناسبی برای خود کسب کند(آفواه و توسی،۲۰۰۳).
مشتری
در این تحقیق منظور از حوزهی مشتری ۳ مؤلفهی زیر میباشد:
مشتری هدف: بخشی از مشتریان هستند که یک شرکت میخواهد به ارائه ارزش به آنها بپردازد.
کانال توزیع: ابزاری است برای در ارتباط بودن با مشتریان.
ارتباط: نوع پیوندی که یک شرکت بین خود و مشتری ایجاد کرده را توصیف میکند(اوستروالدر، ۲۰۰۴).
زیر ساختار
منظور از حوزهی زیرساخت ۳ مؤلفهی زیر میباشد:
پیکربندی ارزش: چیدمان فعالیتها و منابع ضروری در خلق ارزش برای مشتری را توصیف میکند.
قابلیت: توانایی اجرای الگویی تکرارپذیر از اقداماتی است که در خلق ارزش برای مشتری ضروری هستند.
شراکت: یک موافقت نامهی همکاری داوطلبانه بین دو یا چند شرکت با هدف خلق ارزش برای مشتری است(اوستروالدر،۲۰۰۴).
مالی
منظور از حوزهی مالی جنبههای مالی زیر میباشند:
ساختار هزینه: نمایش تمامی تمهیدات به کار گرفته شده در مدل کسب و کار بر اساس پول است.
مدل درآمدی: روش کسب درآمد یک شرکت از طریق جریانهای درآمدی مختلف را توصیف میکند(اوستروالدر،۲۰۰۴).
محصول
منظور از محصول ارزش قابل ارائه میباشد که نمایی کلی از محصولات و خدمات یک شرکت است که برای مشتری دارای ارزش هستند(اوستروالدر،۲۰۰۴).
باشگاه ورزشی
به یک بنگاه خدماتی گفته میشود که در آن به تدریس کلیهی ورزشها برای سلامتی و یا قهرمانی در مسابقات پرداخته میشود(سایت دنیای اقتصاد،۱۳۹۰).
فصل دوم
پیشینه و مبانی نظری پژوهش
مقدمه
توجه به ورزش و فعالیت بدنی به عنوان راهکار اصلی پیشگیری و نیز درمان بسیاری از بیماریها محسوب شده و عامل ایجاد سلامت عمومی و کاهش سطح ناتوانی در جمعیت بیمار میگردد(اسماعیلی،۱۳۸۰). از این رو باشگاههای ورزشی میتوانند کسب و کارهای سوددهی برای کارآفرینان بوده و یک کارآفرینی اجتماعی با هدف کمک به ارتقا سلامت جامعه و کاهش بیماریها محسوب شوند و در این راستا تهیهی یک مدل کسب و کار مناسب به پیشرفت هرچه بیشتر این باشگاهها کمک خواهد کرد و نوآوری مستمر در این مدل به حفظ مزیت رقابتی باشگاه خواهد انجامید. در این فصل ابتدا به بررسی تاریخچه ورزش و باشگاه داری میپردازیم و در ادامه مفاهیم مربوط به کسب و کار، اجزا و مدلهای مختلف در این زمینه را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد و در پایان پیشینهای از کارهای انجام شده در زمینه تحقیق حاضر را بررسی خواهیم نمود.
مفهوم ورزش
اصل ورزش را از یونان دانستهاند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام مییافت و پاروزنی، بوکس، کشتی، شنا، شمشیرزنی، تیراندازی، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی، والیبال، گلف، انواع تنیس، شنا، پرتاب وزنه و … جزو ورزش محسوب میشوند(دانشنامه رشد،۱۳۹۱). ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. انواع مختلفی از ورزش وجود دارند و انسانها قسمت مهمی از وقت، پول و دلبستگی خود را نه فقط به عنوان شرکت کننده بلکه به عنوان تماشاگر به آن ها اختصاص میدهند. ورزش امروزه در جهان به وسیلهای مبدل شده که انسانها را با هم متحد و آشنا کرده و بین آن ها پیوند اخوت و برادری برقرار میکند و مهمترین هدف و وظیفه ورزش همین است ایجاد مودت و دوستی بین ورزش کاران که هر چند در میدان رقیب هم هستند، اما در خارج از میدان به عنوان رفیق همدیگر میباشند. ورزش ترکیبی از فعالیت های فیزیکی عادی و معمول و مهارتهای شخصی و به عنوان تفریح و یک سری از قوانین که برای مسابقه، لذت بردن و رسیدن به برتری است. ترکیب شخصیتهایی با مهارتهای متفاوت در یک ملت، شجاعت و دلاوری آن ملت را افزایش میدهد(سایت Padratoosdairy،۱۳۹۰).
تاریخچه ورزش در جهان
اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند، یونانیان قدیم می باشند که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن و ناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن می دانستند. بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی جان بازی در آمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات می نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک می گفتند. به محل هایی که در آن جا ورزش می نمودند، ژیمنازیوم گفته می شد که مهم ترین آن ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش می کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که به معنای لختی است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزشهای بدنی نیز ژیمناستیک نام گذاشته شد. مورخ مشهور، ویل دورانت می نویسد: آن (مدینه فاضله بچه ها) فنون خانه داری را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران میآموختند و به پسران آموزش می دادند که چگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری، دامپروری و نشانه روی با تیر و نیزه را می آموختند تا در جمع مخاطرات زندگی توان محافظت و حراست از خویش را دارا باشند. اما اگر بیشتر در مسأله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت با پیدایش و سکنا گزیدن بشر در روی زمین آغاز شده است. خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا و جنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن، نخستین کتابهای درسی نوع بشر بودهاند. از روزگاران قدیم و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تامین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهمترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسانها از اهمیتی برخوردار است، میتوان با بهرهگیری از تمرینها و فعالیتهای جسمانی تا حد قابل ملاحظهای تقویت کرد. وقتی دولتها و حکومتها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگها بتوانند پیروزی را برای آنها به ارمغان آورند؛ ویل دورانت در این باره می نویسد: از ضروریات دولت ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگهایی بوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است و نیرومندی و مهارت بدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هایی که در بازیهای المپیک مقرر گردیده است. در توجه انسان به تربیت جسم و توانمندی، عوامل زیر نقش اساس داشته است:
انسان اولیه در جناح مبارزه با طبیعت که از بدو تولد تا سپری شدن عمر او را تهدید می کرده، ضرورت نیرومندی را دریافته است.
از طرفی بر اثر قهر طبیعت، ناچار به مهاجرت برای یافتن معاش بوده و در این مهاجرت در برخورد با دیگر اقوام، برای حفظ بقای خویش و بقای اجتماعی.
و از جناح نیازهای فیزیولوژیک که برای ارضای نیازهای طبیعی خویش و خانواده، به ویژه نظام معیشتی جدیدی که در اثر مهاجرت برای او ایجاد میگردید.
تاریخچه ورزش در ایران
اما در خصوص تاریخچه ورزش در ایران باید گفت: در میان کشورهای مشرق زمین، بی گمان ایران تنها کشوری بود که در نظام تعلیم و تربیت خود بیش تری الویت را به ورزش و تربیت بدنی داده بود، چه در حالی که چینیان به امر ورزش و تربیت بدنی توجه چندانی نداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیت های بدنی را گاه مذموم هم می دانستند، ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامتی بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برای فراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند، پی برده بودند. هرودوت، مورخ مشهور یونانی مینویسد: ایرانیان از پنج سالگی تا بیست سالگی سه چیز را می آموختند:
سواری
تیر و کمان
راستگویی.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 11:25:00 ب.ظ ]
|