سایت دانلود پایان نامه : ارائهی یک روش تحلیلی جدید برای تعیین رفتار پیهای ... |
که و ضرایب مربوط به حرکت دورانی و= r5 نیز اثر ممان اینرسی دورانی اضافه شده برای حالت ≤ ν و حالت حرکت چرخشی است. نهایتا میتوان ضرایب سختی دینامیکی خاک را در حوزهی فرکانس به فرم زیر بهدست آورد [۵۱]:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۳‑۳۳)
()= []
(۳‑۳۳- الف)
(۳‑۳۳- ب)
که در آنها فرکانس بدون بعد است و ? و c از جدول ۳-۱ بهدست میآید.
همانطور که مشاهده میگردد، در حوزهی فرکانس میتوان برای حرکت دورانی ضرایب فنر و میراگر را محاسبه نمود، در حالیکه در حوزهی زمان بهدلیل وجود عبارت کانولوشن نمیتوان ضرایب ثابت فنر و میراگر را بهسادگی بهدست آورد. این موضوع در واقع به دلیل وابستگی سختی دینامیکی خاک به فرکانس میباشد.
با توجه به مفاهیم ذکر شده در بالا، میتوان ضرایب سختی دینامیکی یک دیسک با شعاع r0 واقع بر یک نیمفضای همگن بیمیرایی با مدول برشی G، جرم حجمی ρ و به ازای دو نسبت پواسون ( برای خاک تراکمپذیر) و ( برای خاک تراکمناپذیر) را برای درجهی آزادی عمودی بهدست آورد و در قالب نمودار ۳-۱ و نمودار ۳-۲ با حلهای دقیق موجود مقایسه نمود.
در این دو نمودار نتایج به صورت تابعی از فرکانس بدون بعد تعریف شده در رابطهی (۳-۱۷-الف) ارائه شده است. خطوط خطچین معرف حل ولف [۲۸] به روش مخروط و نقاط منفرد مربوط به حل دقیق انجام شده توسط ولتسوس [۵۲] میباشد. خطوط نقطهچین نیز مربوط به حل انجام شده در این تحقیق به روش مخروط میباشد که به دلیل یکسان بودن روش، کاملا منطبق با حل ولف بهدست آمده است.
همانطور که مشاهده میشود در حالتی که نسبت پواسون برابر است و خاک تراکمناپذیر میباشد، وجود جرم محبوس منجر به کاهش ضریب سختی فنر میشود به گونهای که برای مقادیر a0 بزرگتر از ۵/۲ مقادیر سختی فنر را منفی میکند.
نمودار ۳‑۱: ضریب سختی فنر دیسک واقع بر نیمفضای همگن برای درجهی آزادی عمودی به ازای نسبتهای پواسون مختلف
نمودار ۳‑۲: ضریب میرایی دیسک واقع بر نیمفضای همگن برای درجهی آزادی عمودی به ازای نسبتهای پواسون مختلف
در نظر گرفتن میرایی
مدل مخروطی ارائه شده در قسمتهای قبل بر پایهی حالت ایده آل بوده که در آن محیط بهطور کامل الاستیک است و انرژی فقط به صورت تشعشعی اتلاف میگردد. برای در نظر گرفتن اثر میرایی مصالح[۵۲] به صورت هیسترتیک از اصل تناظر[۵۳] استفاده میشود. این اصل بیان میکند که پاسخ میرا شده، از جایگزین کردن مدولهای الاستیسیته با مدولهای مختلط متناظر، در پاسخ الاستیک بهدست میآید:
E E
(۳‑۳۴)
G G
(۳‑۳۵)
که میرایی مصالح خاک می باشد.
این اصلاح برای سرعتهای موج برشی و انبساطی و همچنین فرکانس بدون بعد نیز اعمال میشود اما نسبت پواسون تغییر نمیکند و در نتیجه نسبتهای ظاهری z0/r0 نیز دچار تغییر نمیشوند [۲۸].
(۳‑۳۶)
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 01:10:00 ق.ظ ]
|