دانلود پایان نامه و مقاله | ۳-۶- روش جمع آوری اطلاعات – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۵دارویی رازک۱۹سرمایه گذاری البرز(هلدینگ)
۶داروسازی کوثر۲۰البرزدارو۷دارویی لقمان۲۱داملران۸سرمایه گذاری دارویی تامین۲۲کارخانجاتداروپخش۹داروسازی جابرابنحیان۲۳ایراندارو۱۰شیمی داروئی داروپخش۲۴پارس دارو۱۱تولیدمواداولیهداروپخش۲۵داروپخش (هلدینگ)۱۲داروسازی روزدارو۲۶داروسازیزهراوی۱۳گروه دارویی سبحان۲۷صنایع کاغذ سازی کاوه۱۴داروسازی اکسیر۲۸کارتن ایران
۳-۶- روش جمع آوری اطلاعات
اطلاعات و داده های مورد نیاز این تحقیق با بهره گرفتن از روش های جمع آوری شدهاند:
اطلاعاتی که مربوط به مباحث نظری تحقیق بوده اند از منابع مختلف مانند کتب و نشریات معتبر داخلی و بینالمللی که یا به صورت مستقیم در پایگاه های اینترنتی موجود بوده اند یا از طریق مراجعه به کتابخانههای معتبر، جمع آوری گردیدند.
۳-۷- قلمرو تحقیق
۳-۷-۱-قلمرو موضوعی
بررسی تاثیر نوسانات نرخ ارز ( دلار) بر شاخص های بورس اوراق بهادار تهران ، مطالعه موردی ، شاخص صنعت مواد و محصولات دارویی و شاخص صنعت محصولات چوبی
۳-۷-۲- قلمرو مکانی
شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.
۳-۷-۳- قلمرو زمانی
قلمرو زمانی این تحقیق از ابتدای سال ۱۳۸۶ تا پایان سال ۱۳۹۱ میباشد.
۳-۸- ابزار تحقیق
در این تحقیق برای برآورد آماره های توصیفی و پارامترهای مدلهای موجود در تحقیق و تجزیه و تحلیل و استنباط آماری از نرم افزارهای EXCEL و EVEIWS استفاده گردیده است. برای پردازش، دستهبندی و آماده نمودن داده ها برای ورود به نرم افزار آماریEVEIWS از نرم افزار EXCEL استفاده گردیده است. و نهایتاً برای برآورد مدل های تحقیق از نرم افزار EVEIWS استفاده گردیده است.
۳-۹- تصریح مدل تحقیق
مدل آزمون فرضیه اول به صورت زیر می باشد:
RDt=β۰+ β۱FX + β۲ Poil+εit
که درآن :
RDt :شاخص صنعت موادومحصولات دارویی در دورهt
FX :تغییرات نرخ ارز
Poil :تغییرات قیمت نفت سنگین ایران
ومدل آزمون فرضیه های دوم وسوم به صورت زیر می باشد:
RDt =β۰+ β۱FXt-j + β۲ Poilt-j+εit
که درآن :
RDt :بازده سرمایه سهام شرکتiام دردورهtاست
FXt-j :تغییرات نرخ ارزباوقفهj
Poilt-j :تغییرات قیمت نفت سنگین ایران باوقفهj
مدل آزمون فرضیه چهارم به صورت زیر می باشد:
RWt=β۰+ β۱FX + β۲ Poil+εit
که درآن :
RWt :شاخص صنعت محصولات چوبی دردورهt
FX :تغییرات نرخ ارز
Poil :تغییرات قیمت نفت سنگین ایران
ومدل آزمون فرضیه های پنجم وششم به صورت زیر می باشد:
RWt =β۰+ β۱FXt-j + β۲ Poilt-j+εit
که درآن :
RWt: شاخص صنعت محصولات چوبی دردورهt
FXt-j :تغییرات نرخ ارز باوقفهj
Poilt-j :تغییرات قیمت نفت سنگین ایران باوقفهj
۳-۱۰- آمار توصیفی
آمار توصیفی ارائه شده در این تحقیق شامل آماره های گرایش به مرکز شامل میانگین، میانه، انحراف استاندارد میباشد. همچنین همبستگی دو متغیره نیز ارائه می شود که بر حسب کلیه متغیرهای تحقیق دو به دو محاسبه می شود. ضرایب همبستگی نشان دهنده میزان ارتباط دو متغیر است. این آزمون به شکلی است که قبل از اجرا، داده های پرت که منجر به نتایج غیرواقعی می شود را حذف می کند و یک رابطه خطی را نشان میدهد. هر چند باید توجه داشت ضریب همبستگی معیاری از همبستگی خطی است و برای سنجش روابط غیر خطی بین متغیرها مناسب نیست. با این تفاسیر جدول ضرایب همبستگی بین متغیرهای تحقیق در ضمیمه ارائه شده است.
۳-۱۱- تحلیل رگرسیون
چنانچه هدف تحقیق تنها بررسی رابطه متغیر وابسته با متغیر (متغیرهای) مستقل باشد می توان با محاسبه ضریب همبستگی[۳۰]، درجه وابستگی و ارتباط بین دو یا چند متغیر را مشخص ساخت. اما در این تحلیل نمی توان رابطه علت و معلولی در مورد متغیر ها را استنتاج نمود. در صورتی که علاوه بر تعیین رابطه همبستگی، اندازه گیری و بررسی میزان تغییر یک متغیر که قابل استناد به متغیر های دیگر است نیز مد نظر باشد، از تجزیه تحلیل رگرسیون استفاده می شود. استفاده از معادله رگرسیون و تعمیم روند گذشته به آینده با این فرض امکان پذیر است که روند گذشته تعمیم پذیر باشد و ملاک پیشبینی آینده قرار گیرد به عبارتی از چنان ثباتی برخوردار باشد که روند آینده بر اساس آن قابل استخراج باشد. در این تجزیه تحلیل ضمن تعیین رابطه همبستگی می توان ضرایب متغیرهای مستقل را برآورد نمود و مشخص نمود که تغییر در یک واحد در هر یک از متغیر های توصیفی به چه میزان بر متغیر وابسته اثر میگذارد. ضریب تعیین R2 معرف میزان تغییر پذیری در متغیر وابسته است که به وسیله رگرسیون توضیح داده می شود تحلیل های رگرسیون به مطالعه ی وابستگی یک متغیر (متغیر وابسته) به یک یا چند متغیر دیگر (متغیر توضیحی ) می پردازد که با تخمین یا پیشبینی مقدار متوسط یا میانگین مقادیر متغیر نوع اول در حالتی که متغیر نوع دوم معلوم و معین شده باشند صورت می پذیرد.
در این روش درجات همبستگی و روابط بین متغیر ها بررسی می شود. اگر تمامی مشاهدات روی خط رگرسیون باشند پردازش کامل به دست میآید اما این حالت به ندرت اتفاق می افتد و انحرافات مثبت و منفی خواهیم داشت در این حالت ضریب تعیین R2 در رگرسیون مرکب معیار خلاصه ای خواهد بود که بیان می کند چگونه خط رگرسیون نمونه داده ها را به خوبی پردازش میدهد. این ضریب بین صفر و ۱ قرار خواهد داشت. اگر برابر با یک باشد به این معنا است که خط رگرسیون ۱۰۰ درصد تغییرات متغیر وابسته را توضیح میدهد و اگر صفر باشد مدل تغییرات متغیر وابسته را به هیچ عنوان توضیح نمی دهد هر چه این مقدار به یک نزدیکتر باشد پردازش مدل بهتر است.
برای تحلیل های تجربی عموما سه نوع داده قابل بررسی است:
-
- سریهای زمانی
-
- مقطعی
- ترکیبی از سریهای زمانی و مقطعی (تابلویی یا تلفیقی)
داده های سری زمانی داده هایی هستند که در یک مقطع مشخص از زمان محاسبه و جمع آوری میشوند و بر حسب زمان مرتب شده اند.
داده های مقطعی داده هایی هستند که در یک مقطع مشخصی از زمان محاسبه و جمع آوری میشوند. برای مثال داده های مربوط به ۱۰۰ شرکت در مقطع خاصی از زمان مثلا سال ۱۳۸۵ را داده های مقطعی مینامند.
داده های ترکیبی[۳۱] یا تابلویی از ترکیب این دو دسته حاصل می شود.
در برآورد مدل های فوق، از داده هایترکیبی استفاده شده است. بالتاجی[۳۲] مزایای استفاده از داده های ترکیبی را به شرح زیر عنوان میدارد:
-
-
-
-
- از آنجا که داده های ترکیبی به افراد، بنگاه ها، ایالات، کشورها و از این قبیل واحدها طی زمان ارتباط دارند، وجود ناهمسانی واریانس در این واحدها محدود می شود.
-
-
-
-
- با ترکیب مشاهدات سری زمانی و مقطعی، داده های ترکیبی با اطلاعات بیشتر، تغییر پذیری بیشتر، همخطی کمتر میان متغیرها، درجات آزادی بیشتر و کارایی بیشتر ارائه می نمایند.
-
- با مطالعه مشاهدات مقطعی تکراری، داده های ترکیبی به منظور مطالعه پویای تغییرات مناسب تر و بهترند.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 04:27:00 ب.ظ ]
|