فایل های پایان نامه درباره امکانسنجی-و-ارزیابی-تطبیقی-کاربرد-فناوری-اطلاعات-و-ارتباطات-در-فرآیند-روششناسیمطالعه-موردی-مزرعه-دانش- فایل ۲۱ |
ساخت
برکه
ترسیم نمودار سیستم تحلیل کارکرد[۵۶]
پس از تعیین کارکردها، ارتباط این کارکردها بهصورت نمودار تحلیل کارکرد سیستمی ترسیم گردید. هدف از ترسیم این نمودار شناخت رابطه بین کارکردها و نیز شناسایی راه حلهای دیگر منتهی به دستیابی به یک کارکرد مشخص است. استاندارد نحوه قرارگیری کارکردها در کنار یکدیگر در پاسخ به دو پرسش “چگونه[۵۷]؟” از چپ به راست و پرسش “چر[۵۸]ا؟” از راست به چپ و “چه وقت[۵۹]” از بالا به پایین خواهد بود.
شکل ۴‑۱۶- نمودار سیستم تحلیل کارکرد
انتخاب کارکردهای محوری
پس از رسم نمودار سیستم تحلیل کارکرد، از بین کارکردهای تعیینشده برای طرح، کارکردهای محوری (کارکردهای دارای هزینه بالا، ریسک بالا و فرصت بالا) جهت ایده پردازی در فاز خلاقیت انتخاب و معرفی شدند. پنج کارکرد منتخب اعضای تیم مهندسی ارزش به شرح جدول ۴-۹ ارائهشده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۴‑۹ کارکردهای منتخب
کارکردهای منتخب مزرعه دانش
۱
ایجاد فضای مشارکتی
۲
استفاده مناسب از فضای موجود
۳
توسعه گردشگری
۴
ایجاد رفاه
۵
ایجاد فضای جمعی روباز
تمامی اطلاعات مستند شده در فاز تحلیل کارکرد که به تصویب اعضای تیم مهندسی ارزش رسیده توسط تسهیلگر پروژه در قسمت فاز تحلیل کارکرد بارگذاری گردید تا امکان دسترسی برای تمای اعضای تیم مهندسی ارزش وجود داشته باشد.
فاز خلاقیت
فاز خلاقیت بهعنوان آخرین مرحله واگرا نمودن افراد تیم برای رسیدن به بیشترین حجم ایده ها و نظرات، در نظر گرفتهشده است و عدم داوری در مورد ایدههای اعلامشده از سوی افراد ازجمله مهمترین اصول مربوط به این مرحله است. پس از انتخاب کارکردها با بالاترین پتانسیل توسط اعضای تیم مهندسی ارزش، اعضای تیم مهندسی ارزش به ارائه و پیشنهاد گزینه برای تحقق کارکردهای منتخب پرداختند. روشهای متعددی برای انجام فاز خلاقیت وجود دارد از قبیل روش دلفی[۶۰]، روش توفان فکری[۶۱]، روش سینکتیکس[۶۲]، روش تیریز[۶۳]، ولی با عنایت به این امر که برگزاری کارگاه مهندسی ارزش بهصورت مجازی میباشد روش توفان فکری انتخاب گردید بنابراین راهبر پروژه فاز خلاقیت پروژه را با روش توفان فکری که روشی گردهمایی که از طریق آن گروه می کوشد با انباشتن تمام ایدههایی که همزمان در جلسه بهوسیله اعضای گروه ارائه میگردد راهحلی برای مسئله بیابند، برگزار کرد.
برای انجام این فاز از نرمافزار اسکایپ جهت برگزاری فاز خلاقیت استفاده شد. همچنین جهت ارتباط مستمر افراد به دلیل تفکر نیمه هوشیار و اینکه افراد در یک چارچوب زمانی خاص ایده پردازی نمیکنند، از اعضای تیم مهندسی ارزش خواسته شد با بهره گرفتن از نرمافزار وایبر در صورت ایده پردازی برای هر یک از کارکردهای منتخب، ایده ها را ارسال نمایند.
برخی از ایدههایی که توسط اعضای تیم مهندسی ارزش مزرعه دانش ارائه گردید به شرح جدول ۴-۱۰ میباشد:
جدول ۴‑۱۰- ایدهای مزرعه دانش
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:19:00 ب.ظ ]
|