جمع مشهد کرمان تهران سال ۳۰۵ – ۳۱ ۲۷۴ ۵۶-۱۳۵۵ ۳۲۹ – ۴۶ ۲۸۳ ۵۷-۱۳۵۶ ۳۰۳ ۶۱ ۲۳ ۲۱۹ ۵۸-۱۳۵۷

جدول شماره -۲ تعداد دانش‌آموز گزینش شده در سال‌های ۵۵-۵۶ تا ۵۷-۵۸

 

این سازمان زیر نظر هیئت امنایی تشکیل شده بود که حتی وزیر آموزش و پرورش جزو آن نبود . اهداف خاص ، هدایت بر اساس آن اهداف ، همراه با جدایی کامل از نظام آموزش عمومی کشور و مختلط بودن بود.

 

“مرکز آموزشی الوند” در میدان آرژانتین در سال ۱۳۵۵ اولین مرکزی بود که در قالب این سازمان ‌به این امر اختصاص یافت ‌. در سال ۱۳۵۶ دانش‌آموزان گزینش شده مناطق‌جنوبی و شرق تهران در مرکز تهرانپارس و مناطق شمالی و غربی تهران در مرکز الوند مشغول تحصیل بودند . در سال ‌۱۳۵۷ مرکز”بریانک” هم ‌به این مجموعه اضافه شد . تعداد گزینش‌شدگان در این سه سال برای تهران به ترتیب ۲۷۴ ، ۲۸۳ و ۲۱۹ دختر وپسر بود.

 

همزمان از سال ۱۳۵۵ در شهر کرمان نیز به ترتیب ‌۳۱ ،۴۶ و ۲۳ دانش‌آموز و درسال۱۳۵۷ در شهر مشهد۶۱ دانش‌آموز گزینش شدند . بدین ترتیب دانش‌آموزانی که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران ‌بر اساس اهداف تعیین شده در سه پایه تحصیلی اول تا سوم راهنمایی مشغول تحصیل بودند ۹۳۸ دانش‌آموز دختر و پسر در ۵ مدرسه مختلط در تهران، کرمان و مشهد را شامل می‌شدند .

 

از سال ۱۳۶۲، دو مرکز آموزشی در شهرستان تهران به گزینش دانش آموزان دختر و پسر تیزهوش مبادرت نمودند.گفتنی است که دو مرکز فوق تحت نظارت دفتر آموزش کودکان استثنایی فعالیت می نمودند.این در حالی بود که در سال ۱۳۶۴سازمان ملی پرورش استعداد درخشان تحت نظارت هیات امنا آغاز به فعالیت نمود .گفتنی است که کلیه هزینه های سازمان مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش تامین و پرداخت می‌گردد .در حال حاضر در ۳۱ شهر کشور وجود دارد.

 

۲-۵- نخبه گرایی و استعدادهای درخشان در اسناد بالادستی:

 

۲-۵-۱- قانون اساسی

 

الف)آیین‌نامه احراز استعدادهای برتر و نخبگی

 

(مصوب پانصد و هشتاد و نهمین جلسه مورخ ۱۴/۰۶/۱۳۸۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی)

 

۱-استعدادهای درخشان در زمینه‌های علمی، ادبی، هنری و فنی درسنین و دوره های مختلف تحصیلی شناسایی می‌شوند. این شناسایی از راه‌های زیرعملی می‌شود:

 

الف: تدوین شاخصای هوشی، رفتاری، آموزشی وتربیتی هر دوره.

 

ب: اصلاح روش‌های شناسایی موجود وتعمیم آن به سطح روستاها و مراکز دور افتاده.

 

۲- کلیه استعدادهای شناسایی شده تحت پوشش برنامه های حمایتی و هدایتی قرار می‌گیرند. این امر از راه های زیر صورت می‌گیرد:

 

الف: توسعه مراکز آموزشی ویژه آنان.

 

ب: ابداع واجرای شیوه هایی در آموزش و پرورش و آموزش عالی برای توجه به رشد این استعدادها.
۳- نظام تربیتی و معنوی متناسب با نیاز این استعدادها و با اولویت دادن به آن تدوین می‌شود.

 

تبصره: مؤسسات آموزشی، تحقیقاتی وصنعتی مجاز خواهند بود درچارچوب آیین نامه‌ای که با پیشنهاد سازمان امور اداری و استخدامی ‌در هیات‌وزیران تصویب خواهد شد به جذب استعدادهای درخشان مورد نیاز خود با شرایط وتسهیلات ویژه بپردازند.

 

۴- تسهیلات و امکانات مالی، اداری، تحقیقاتی و خدماتی که در راستای رشد استعدادهای درخشان دخیل باشند ارائه می‌شود.

 

۵- از صاحبان استعدادهای درخشان با ارائه تسهیلات و امکانات لازم از طریق وضع قوانین ویژه آموزشی، رفع موانع دست و پاگیر اداری در مسیرفعالیت‌های علمی و تحقیقاتی، و حمایت‌های مالی، اداری و خدماتی حمایت می‌شود.

 

۶- نسبت به توسعه و تقویت مراکز تحقیقاتی و علمی پیشرفته برای جذب استعدادهای درخشان فارغ التحصیل از دوره های تحصیلات تکمیلی داخل‌و خارج کشور اهتمام کافی مبذول شود.

 

۷- نخبگان علمی و متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور می‌توانندبدون اینکه از نظر خدمت نظام وظیفه مشکلی داشته باشند به تشخیص وزرای ذی‌ربط به داخل کشور رفت و آمد کنند.

 

۸- کمیته‌ای متشکل از صاحب نظران و کارشناسان به انتخاب وزرای فرهنگ و آموزش عالی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش وفرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تدوین شاخص‌های بند الف۱٫، آیین نامه اجرایی این سیاست‌ها را تدوین و برای تصویب به شورای هدایت استعدادهای‌درخشان ارائه می‌دهد تا به تصویب نهایی هیئت وزیران برسد.

 

تبصره – آیین نامه اجرایی مواد فوق برای استعدادهای درخشانی که جذب حوزه های علمیه می‌شوند توسط شورای مدیریت حوزه علمیه قم تهیه و به‌شورای هدایت استعدادهای درخشان پیشنهاد می‌شود.

 

۲-۵-۲- بیانات امام خمینی (ره) و امام خامنه ای درباره نخبگان

 

بیانات امام خمینی(ره):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیانات منبع مفاهیم مستخرج یکی از مسائل بسیار مهم در تمام دستگاه‌ها خصوصاً دانشگاه ها و دبیرستان ها تغییرات بنیادی در برنامه ها و خصوصاً برنامه های تحصیلی و روش آموزش و پرورش است که دستگاه فرهنگ ما را از غربزدگی و از آموزش های استعماری نجات یابد . (۳۱/۶/۵۸ ج ۹ ص ۱۸۷) تغییرات بنیادی در برنامه های تحصیلی و روش آموزش و پرورش یکی از مسائل بسیار مهم در تمام دستگاه‌ها خصوصاً دانشگاه ها و دبیرستان ها تغییرات بنیادی در برنامه ها و خصوصاً برنامه های تحصیلی و روش آموزش و پرورش است که دستگاه فرهنگ ما را از غربزدگی و از آموزش های استعماری نجات یابد . (۳۱/۶/۵۸ ج ۹ ص ۱۸۷) تغییرات بنیادی در برنامه های تحصیلی و روش آموزش و پرورش الآن همه ما ، همه شما و همه قشرهای ملت موظف هستیم که هر کدام در هر محلی که هستیم آنجا را اصلاحش کنیم و از همه بالاتر همین قضیه آموزش و پرورش و قضیه دانشگاه و قضیه تعلیم و تربیت است که ما در این جهت از همه جا از همه جهات بیشتر احتیاج داریم که اصلاح بشود (۱۴/۷/۵۸ ج ۹ ص ۶۰ ) اصلاح آموزش و پرورش تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش فرق دارد آن طور نیست که در یک وزارتخانه اگر یک کسی خلاف کرد، خلافش همچو باشد که یک کشور را به هم بزند اما اگر چنانچه در آموزش و پرورش یک بچه ای فاسد از کار در آمد ، یک بچه ای با اخلاق شیطانی تربیت شد ، با اخلاق استکباری تربیت شد امکان این را دارد که یک کشور را تباه کند و یک انسان های زیاد را تباه کند . (۱۰/۱۱/۵۹ ج ۱۴ ص ۲۹ ) خطر بزرگ تربیت یک بچه فاسد برای کشور باید آموزش و پرورش مردم توام باشد . پرورش ، پرورش انسانی ، پرورشی که به درد انسان برسد ، آموزشی که برای انسان باشد جهت دار باشد ، توجه به خدا باشد (ج ۱۳ ص ۴۵۰ ) آموزش جهت دار و چرورش انسانی افراد آزادی تنها سعادت ملت نیست . استقلال تنها سعادت ملت نیست ، مادیت تنها سعادت ملت نیست ، علم تنها فایده ندارد ، علم با معنویات علم است . در خلال علم که تحصیل می کنید معنویات را تحصیل کنید . (ج ۷ ص ۵۳۴ ) علم با معنویت

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...